Anahtar Kelime Seçimi

14:12

Blog Teknoo

2 Yorum

Devamını Oku


Anahtar kelime seçimi web sitenize ziyaretçi çekebilmeniz için kullanacağınız ilk ve en etkili yöntemi belirler.  Anahtar kelimeleriniz doğrultusunda sitenize ziyaretçi çekersiniz. Diyelim ki anahtar kelimeniz "şarkı dinle" ise bu kelime üzerinde çalışarak bu kelimede google da gözükürsünüz. Anahtar kelimelerinizi seçtiğiniz takdirde çok önemli bir adım atmış sayabilirsiniz kendinizi.

Evernote Clearly

06:41

Blog Teknoo

Yorum Yok

Devamını Oku


Merhabalar.. Bu yazımızda sizlere bir programdan bahsedeceğiz. Bahsedeceğimiz programın adı başlıkta da görüldüğü üzere Evernote Clearly.

Bu program ne işe yarar?
Sitesindeki tanımıyla, Clearly blogları, makaleleri ve web sayfalarını net ve okuması kolay hale getirir. Bunları istediğiniz yerde okumak için Evernote'a kaydedin.

Biz açıklarsak eğer, Clearly tarayıcınıza eklenti olarak indirdikten sonra web sayfalarını ziyaretiniz sırasında butonuna tıklamanız ile ekranınıza o an çalışan sayfanın bir dökümanını getirir. Dökümanda yazılar çok daha okunaklı ve nettir. Üstelik bunu sizin ayarlamanızı sağlayan bir ayar penceresi de mevcuttur. Yani geçerli yazı tipini beğenmediyseniz değiştirebilirsiniz, klavyenizden kısayol atıyabilirsiniz, temasını tamamen özelleştirebilirsiniz.. Hatta metin üzerinden seslendirme özelliği bile var!

Bu özellikler dışında Clearly'de yer alan vurgula komutunu çok beğeneceksiniz. Uzun bir yazı okurken beğendiğiniz bölümleri seçerek sağ taraftaki vurgula butonuna basmanız yeterli! İsterseniz seçtiğiniz bölümleri kırparak web sitesindeki hesabınızdan kaydedebilirsiniz. Yazdırma özelliğinin de var olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Eğer sizler bir konu üzerinde araştırma yapan ve araştırma verilerinize göre kendi yazılarını düzenleyen veya yazılar hazırlayan kişilerden biriyseniz, bunun dışında blog yazan veya sosyal medyayı takip eden kişilerdenseniz Clearly ile işlerini çok daha hızlı yapacak ve beğendiğiniz bölümleri kayıt altına almanız çok daha fazla kolaylaşacaktır.

Buraya tıklayarak Chrome, Firefox veya Opera tarayıcıları için hazırlanmış olan Evernote Clearly'i indirebilirsiniz.

Dikey Menü Yapımı

13:25

Blog Teknoo

Yorum Yok

Devamını Oku


Bu dersimiz'de dikey (vertical) menü yapımını anlatacağım..

Öncelikle bir liste oluşturuyoruz ve menümüzdeki yazılara link veriyoruz. Liste kodlarımızı menümüzün nerede gözükmesini istiyorsak o kısma ekleyeceğiz.

Hyperlink Oluşturma

05:17

Blog Teknoo

Yorum Yok

Devamını Oku


Merhaba arkadaşlar. Bu konumuzda sizlere hyperlink oluşturmayı göstereceğiz. Normal <a> tagları arasına alınan link öğemize klavye ile siteye yönlendirme ve tab index eklemeyi göstereceğiz.. İsterseniz kodu verelim ve açıklamalarına hemen başlayalım..



Yukarıda yer alan kodumuzu incelemeye başlayalım..

<a href="http://www.blogteknoo.blogspot.com tabindex="1" title="BlogTeknoo Web Sitesini Ziyaret Et" accesskey="B" target="_blank">Blogteknoo</a>

• Linke tıklandığında gidilmesini istediğiniz web sitenizi yazınız.
• Web siteye girildiğinde tab tuşuna basılınca ilk olarak bu linke ulaşmasını istiyorsanız yazınız.
• Linkin üzerine geldiğinizde çıkan bilgi yazısını yazınız.
• Klavyenizden ALT+B tuşuna basarsanız aynı linke gidecektir. Buradaki B değerini değiştiriniz.
• Target seçeneklerini ayarlayabilirsiniz. Seçenekler ise şöyle;
target="_blank": Yeni sekmede açar.
target="_self" : Aynı pencerede açar.
target="_top" : Aynı pencerede en üstten itibaren açar.
target="_parent" : Ana pencerede açar.
• Blogteknoo yazısını değiştirirseniz sayfanızda gözükecek olan yazıyı değiştirmiş olursunuz. Kısacası linkin adıdır.

İşte böyle... Şimdi basit bir şekilde önizlemesini görelim.

Blogteknoo

Kimse İnternetsiz Kalmasın!

14:17

Blog Teknoo

Yorum Yok

Devamını Oku


Merhaba sevgili blogteknoo okurları. Bu yazımızda sizlere ilgimizi çeken bir haberi paylaşmak istedik. Facebook, Nokia, Samsung, Ericsson, Mediatek, Opera ve Qualcomm bir araya gelerek dünyada internetsiz kimse kalmaması açısından bir çalışmaya başladılar.


Facebook'un yapmış olduğu açıklamada firmaların biraraya gelerek internet.org adresini aldığını ve dünyada henüz internetin olmadığı yerlerde interneti yaymak olduğunu açıkladı.

Bunun için şirket 4 milyar kişiyi internet ile tanıştırmayı hedefliyor. Planlar arasında ucuz telefon üretimi ve mobil datanın daha verimli kullanılması da yer alıyor.

Umarız hedeflerine ulaşırlar..

Google Panda Nedir?

08:18

Blog Teknoo

Yorum Yok

Devamını Oku


Google'nin yeni diyebileceğimiz bir algoritması 'google panda'. Görevi: Web sitenizi değerlendirip yazılarınız orjinal mi alıntı mı olduğunu google'a bildirmektir. Şunu diyebiliriz ki 'google panda' alıntı olan içeriklerinizi bulur ve google'a bildirerek google'de daha alt sıralara düşmenizi sağlar. İşte bu yüzden orjinal içerik her zaman önemli diyoruz...

Facebook Embed Özelliği Herkese Açıldı

05:38

Blog Teknoo

Yorum Yok

Devamını Oku


Geçen ay Facebook tarafından duyurulan ve sadece belli kullanıcılara açılan embed özelliğini artık tüm kullanıcılar kullanabilecekler. Bu özellik sayesinde gönderinizin sağ üst köşesindeki ok butonuna tıklayarak çıkan seçeneklerden Gönderiyi Göm (Embed Post) bölümüne tıklayın. Karşınıza bir pencere çıkacaktır. Verilen kodu kopyalayarak web sitenize

Bebek Arabası, Samsung Motion Sync Süpürge'ye Karşı

04:32

Blog Teknoo

Yorum Yok

Devamını Oku


Merhaba sevgili takipçilerimiz.. Bu konumuzda sizlere Samsung'un Elektrik Süpürgesi reklamını yayınlamak istedik. Samsung bu reklamı ile gerçekten ne kadar yaratıcı olduğunu bizlere göstermiş oldu. Reklam bebek arabası ve süpürge ile geçmekte. Evde geçen bu 2 dakikalık heyecanı sizlerle paylaşıyoruz.

İnstagram Nedir?

03:19

Blog Teknoo

Yorum Yok

Devamını Oku


İnstagram ilk olarak iphone için yapılmış fotoğraf paylaşma ve düzenleme uygulamasıdır. Şuanda tüm android cihazlarda kullanılabilmektedir. Ünlülerin de daha sık kullanması ile birlikte instagram daha yaygın hale gelmiştir. İnstagram'a yüklediğiniz fotoğrafları dilerseniz Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr ve Foursquare gibi sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.

Merhabalar..

02:30

Blog Teknoo

Yorum Yok

Devamını Oku


Blog Teknoo olarak herkesi selamlıyoruz...
Blogumuz çok yeni ve çok hızlı giriş yapmayı hedefliyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla sizlere paylaşımlar sunacağız.

Peki blogumuz da ne tür içerikler bulacaksınız ?

- Webmasterler için anlatımlar
- Teknoloji Haberleri
- Bilgisayar Dersleri (ne, nasıl yapılır gibi...)
- Sosyal ağlar hakkında her şey.

ve daha niceleri...

Mert Topuz - Ahmet Hamdi Köksal
Sitenin içerikleri sahiplerine ait olup kaynak gösterilmeden kullanılamaz.